فایل شماره 5991 |
فهرست تهدیدات
برای احتراز از تهدیدات از قوتها استفاده کنید.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
نقاط ضعف را کاهش دهید و از تهدیدات به پرهیزید.
۲-۱-۳۰-ارزیابی سازمان
ارزیابی سازمان با بهره گرفتن از چند شاخص مهم، در تعیین مسیر اصلی برای مدیریت مفید است. این موضوع در تصمیم گیری برای اینکه آیا یک فعالیت مشخص جدید متناسب با توسعۀ سازمان میباشد یا نه کمک خواهد نمود.
۲-۱-۳۱-شاخصهای عمدۀ ارزیابی
در جدول (۲-۴) شاخص هایی که میتوان بر اساس آنها وضعیت سازمان را در محیط درونی و بیرونی خود ارزیابی کرد، مشخص شده اند (۱۸).
جدول ۴-۲٫ شاخص های ارزیابی سازمان
تعیین انتخابهای استراتژیک
پس از یافتن جهت توسعه، میتوان نسبت به تعیین انتخابهای استراتژیک برای هر فرصت و تهدید عمده، اقدام نمود. این انتخابهای استراتژیک فعالیتهای مشخص و واقعی هستند که از یک یا چند فرصت به نفع سازمان استفاده کرده و یا اینکه یک یا چند تهدید را کاهش خواهند داد. انتخابهای استراتژیک باید به عنوان یک قدم خلاق برای حل مشکلات بزرگ و غیر معمول در نظر گرفته شوند.
پس از ارائۀ ایدهها و نظرات بسیار، ۴ تا ۵ انتخاب استراتژیک که بتوانند بیشترین تأثیر را در توسعه سازمانی داشته باشند بایستی انتخاب شوند به نحوی که بتوانند شاخصهای انتخاب شده را بهبود بخشند.
متناسب کردن انتخابهای استراتژیک با نقاط قوت و ضعف:
شما حالا چندین انتخاب استراتژیک دارید که میتواند به توسعه سازمانی کمک نماید. سؤال اینجاست که کدام نقطه قوت باید بکار گرفته شود و کدام نقطه ضعف باید تضعیف شود تا استراتژی شما موفق شود. برای این منظور ماتریکس تعیین وضعیت استراتژیک میتواند به شما کمک کند.
ماتریکس تعیین وضعیت استراتژیک به شما نشان میدهد که یک نقطه قوت تا چه حد از یک استراتژی حمایت میکند و یک نقطه ضعف تا چه حد موفقیت یک ا استراتژی را کاهش میدهد.
عموماً توصیه میشود که ۲ تا ۳ استراتژی که سازمان بیشترین نقطه قوت و کمترین نقطه ضعف را در مورد آنها دارد انتخاب شوند.
پیگیری:
ادامۀ آنالیز SWOT عبارت است از تهیۀ یک برنامۀ عملیاتی مشخص به منظور تضمین استراتژیهای انتخاب شده. اغلب آنالیز SWOT گسترده است و باید در قدم بعد که تهیۀ برنامه عملیاتی است، جزئیات آن به طور کامل دیده شود.
یک برنامۀ عملیاتی شامل:
شناسائی مواردی که نیاز به بررسیهای بیشتر دارند مانند بررسی هزینه اثربخشی استراتژیهای تعیین شده.
تهیۀ برنامه های پروژه ای برای هر استراتژی
تهیۀ جدول زمانی شامل تقسیم وظایف.
نتیجه گیری:
نقاط قوت SWOT عبارت است از:
رویکرد منطقی برای شناسائی انتخابهای استراتژیک اصلی.
اگر به روش مشارکتی انجام شود باعث ایجاد توافق بین ذینفعان و ایجاد یک زمینۀ مناسب برای اجرا میشود.
کفایت انتخابهای استراتژیک بستگی به کفایت تعیین نقاط قوت، ضعف، فرصتها و تهدیدها در مرحلۀ آنالیز دارد.
همچنین به توانائی شرکت کنندگان در برقراری ارتباط بین انتخابهای استراتژیک و نقاط قوت و ضعف دارد.
اغلب برای تهیۀ یک برنامۀ عملیاتی مناسب از استراتژیهای تعیین شده، به اطلاعات کافی در مورد سازمان و محیط پیرامون آن نیاز است.
۲-۱-۳۲-استراتژیها
جدول ۵-۲٫ ماتریس SWOT:
W
S
SWOT
WO
SO
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1401-04-05] [ 10:35:00 ب.ظ ]
|