فایل شماره 5718 |
شکل۷-۸ تغییرات پارامترهای کارایی با دمای کندانسور (= ، = ،
، =)
شکل۷-۹ تغییرات پارامترهای کارایی با دمای جاذب (= ، = ،
، =)
در این محاسبات این فرضیات انجام شده است: = ، = =. شکل ۳-۱۴ تغییرات دمای خروجی مبدل حرارتی محلول تحت اثر مبدل حرارتی را نشان میدهد. همانطور که میدانیم، اگر اثرگذاری افزایش یابد، تبدیل حرارتی بین محلول غلیظ و رقیق افزایش یافته و در نتیجه دمای محلول غلیظ(( کاهش یافته و دمای محلول رقیق () افزایش مییابد. با افزایش در دمای محلول رقیق ورودی ژنراتور، بار حرارتی ژنراتور افزایش کاهش مییابد و به طور مشابه با کاهش دمای محلول غلیظ ورودی جاذب، حرارت خارج شده از جاذب نیز کاهش مییابد. به همین دلیل، کاهش نسبت بار حرارتی ژنراتور وجاذب با اثرگذاری مبدل حرارتی افزایش مییابد(شکل ۷-۱۲). آثار مبدل حرارتی محلول بر روی کارایی سیستم در شکل۷-۱۳ نشان داده شده است.
شکل۷-۱۰تغییرات دمای محلول با اثرگذاری SHX (= ، = ،
=)
شکل۷-۱۱تغییرات کاهش بار حرارتی با اثرگذاری SHX (= ، = ، =)
اگر اثرگذاری مبدل صفر باشد) ( ، در حالت نرمال نسبت افزایش COP نیز صفر است. کارایی سیستم با افزایش کارایی بهبود مییابد. برای بهترین حالت ( ، دمای محلول غلیظ خروجی برابر بادمای محلول رقیق ورودی)،مقدار COPبه بالاتر از نسبت۴۴% افزایش مییابد. تغییرات ضریب کارایی و نسبت راندمان با اثرگذاریSHX در شکل ۳-۱۷ نشان داده شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در حالی که مقدار COPC با اثرگذاری تغییر نمیکند و در مقدار ۱/۱ باقی میماند، مقدار COP بین ۵۷/۰ و ۸۲/۰ تغییر می کند. این به این معناست که نسبت افزایش در حدود ۴۴% است، همانطور که در شکل ۷-۱۳ نشان داده شده است. COPC بدون تغییر باقی میماند؛ COP با کارایی افزایش مییابد، در نتیجه مقدار () افزایش مییابد.
شکل۷-۱۲ تغییرات PIR با اثرگذاری SHX(= ، = ،
=)
شکل۷-۱۳تغییرات پارامترهای کارایی با اثرگذاری SHX (= ، ،
،=)
از آنجا که با افزایش اثرگذاری افزایش مییابد، خطر تبلور یا به عبارتی دمای تبلور نیز افزایش مییابد. در ، اگر دمای محلول غلیظ خروجی ژنراتور پایین تر از دمای تبلور باشد، مشکل بلورینگی رخ میدهد، و سپس، عملکرد سیستم متوقف می شود. به همین دلیل دمای تبلور پارامتر بسیار مهمی برای سیکل آب- برمید لیتیم است. شکل ۳-۱۸ تغییرا دمای تبلور را به صورت تابعی از غلظت برمید لیتیم نشان میدهد. اثر مبدلبر روی بلورینگی در شکل ۷-۱۵نشان داده شده است. در حالی که حداکثر دمای ژنراتور برای است، برای است. بنابراین به دلیل ریسک بلورینه شدن باید توجه را بر دمای ژنراتور متمرکز کرد.
شکل۷-۱۴ تغییرات با غلظت LiBr
شکل۷-۱۵ تغییرات با دمای ژنراتور و همچنین اثر SHX بر روی خط بلورینگی( ،
)
۷-۲ روابط و جداول مورد نیاز جهت تعیین خواص ترمودینامیکی محلول لیتیم برماید –آب[۵۶]
مقادیر مورد نیاز طراحان سیکلهای جذبی جهت بررسی و تحلیل ترمودینامیکی سیکل مقادیر دما، غلظت، فشار و آنتالپی محلول لیتیم برماید و آب میباشند. مفیدترین نمودارها و روابط کاربردی جهت بررسی موارد بالا در مرجع[] اشاره شده است. جهت تعیین این مقادیر از روابط و جداول ذیل در تحلیل ترمودینامیکی سیکل استفاده شده است.
۷-۲-۱ تعیین فشار محلول لیتیم برماید- آب بر حسب غلظت و دمای محلول
برای این کار از روابط ذیل و جداول ۷-۱ و ۷-۲ به صورت زیر استفاده میکنیم:
(۷-۱۵)
(۷-۱۶)
جدول ۷-۱ ضرایب عددی جهت استفاده در معادله ۷-۱۵
جدول ۷-۲ ضرایب عددی جهت استفاده در معادله۷-۱۶
۷-۲-۲ تعیین آنتالپی محلول لیتیم برماید- آب بر حسب غلظت و دمای محلول
برای این کار از روابط ذیل و جداول ۷-۳ و ۷-۴ به صورت زیر استفاده میکنیم:
(۷-۱۷)
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1401-04-05] [ 09:02:00 ب.ظ ]
|