۳-۱- ۱۱ تهیه تلقیح میکروبی ۳۵
۳-۱- ۱۲ طرز کشت باکتری‌ها روی محیط ۳۵
۳-۱- ۱۳ آنتی بیوگرام ۳۶
۳-۱- ۱۴ روش‌های انتشار ۳۸
۳-۱-۱۵آزمایش آنتی بیوگرام به روش دیسک آگار Disc Diffusion 46

فصل چهارم: نتایج و نمودارها
۴-۱ بررسی قطر هاله عدم رشد عصاره گیاهچای سبزبر روی باکتری های جدا شده از عفونت های ادراری به روش دیسک دیفیوژن ۵۱
۴- ۲نتایج آماری و بررسی داده‌ها ……….. …………………………………………………..۵۱
-۴-۲-۱ میانگین ۵۱
۴-۲-۲ انحراف معیار ۵۲
۴-۲-۳ نتایج حاصل از MIC 53
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
۵-۱ بحث ۶۱
.۵-۱-۱ ماهیت بیماری ۶۱
۵-۱-۲پیامدهای عفونت ادراری ۶۱
۵-۱-۳ درمان‌های دارویی و جایگزین ۶۱
۵-۲نتیجه گیری ۶۴
Abstract 65
منابع ۶۶
فهرست جداول
جدول ‏۲‑۱: ۱۹
جدول ‏۲‑۲: کاتچین ها (۳۶) ۱۹
جدول ‏۳‑۱: استاندارد های کدورت سنجی مک فارلند ۳۴
جدول ‏۳‑۲: رقت های تهیه شده در روش MIC 48
جدول ‏۴‑۱: مقایسه دو به دوی قطر هاله عدم رشد در کلبسیلا پنومونیه توسط آزمون توکی ۵۲
جدول ‏۴‑۲: نتایج MIC (جدول حداقل غلظت بازدارنده عصاره چای سبز، علیه باکتری های مورد مطالعه به روش میکروبراث دایلوشن) ۵۳
جدول ‏۴‑۳: میزان حساسیت باکتری کلبسیلا پنومونیه به داروهای مورد آزمایش و چای سبز در روش دیسک دیفیوژن ۵۳
فهرست اشکال
شکل ‏۱‑۱: دستگاه ادراری ۷
شکل ‏۱‑۲: نمایی از دستگاه ادراری در جنس مونث و مذکر ۹
شکل ‏۱‑۳: نمودار توزیع فراوانی باکتری های ایجاد کننده ی عفونت ادراری ۱۰
شکل ‏۱‑۴: رنگ آمیزی گرم روی باکتری کلبسیلا پنومونیه عامل عفونت ادراری ۱۳
شکل ‏۱‑۵: باکتری کلبسیلا پنومونیه رشد یافته روی محیط آگار مک کانکی ۱۳
شکل ‏۲‑۱: برگ چای سبز به صورت تازه و خشک شده ۱۸
شکل ‏۳‑۱: دستگاه کلونجر ۳۱
شکل ‏۴‑۵: نمونه های تهیه شده برای مقایسه برسی اثر آنتی باکتریال عصاره چای سبز با دو آنتی بیوتیک آمیکاسین و کوتریموکسازول ۵۴

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

شکل ‏۴‑۶: مقایسه اثر آنتی باکتریال عصاره چای سبز با آنتی‌بیوتیک‌های رایج بر روی کلبسیلا پنومونیه به روش دیسک دیفیوژن ۵۴
شکل ‏۴‑۷: مقایسه اثر آنتی باکتریال عصاره چای سبز با آنتی‌بیوتیک‌های رایج بر روی کلبسیلا پنومونیه در سه پلیت مختلف با هاله ی عدم رشد بیشتر از ۱۵میلی متر در مورد چای سبز ۵۵
شکل ‏۴‑۸: مقایسه اثر آنتی باکتریال عصاره چای سبز با آنتی‌بیوتیک‌های رایج بر روی کلبسیلا پنومونیه درچهار پلیت مختلف با هاله ی عدم رشد ۷ تا ۱۵ میلی متر در مورد چای سبز ۵۶
شکل ‏۴‑۹: تهیه رقت های متوالی برای بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره چای سبز بر کلبسیلا پنومونیه ۵۷
شکل ‏۴‑۱۰: تهیه رقت های متوالی برای بررسی اثر آنتی باکتریال عصاره چای سبز بر کلبسیلا پنومونیه و تعیین )MICسری اول) ۵۸
شکل ‏۴‑۱۱: انجام تست کنترل ،از خانه های “کنترل مثبت “(حاوی محیط کشت و سوسپانسیون باکتری) ۵۸
شکل ‏۴‑۱۲: انجام تست کنترل ،از خانه های “کنترل مثبت” (حاوی محیط کشت و سوسپانسیون باکتری) ۵۹
فهرست نمودارها
نمودار ‏۴‑۱: مقایسه میانگین هاله عدم رشد بین چای سبز با غلظت mg/ml100 با دوآنتی بیوتیک مورد مطالعه (آمیکاسین و کوتریموکسازول )بر روی کلبسیلا پنومونیه ۵۱
نمودار ‏۴‑۲: مقایسه انحراف معیار هاله عدم رشد بین چای سبز با غلظت mg/ml100 با دوآنتی بیوتیک مورد مطالعه (آمیکاسین و کوتریموکسازول )بر روی کلبسیلا پنومونیه ۵۲
خلاصه فارسی
عفونت دستگاه ادراری ((urinary tract infection-UTI، عبارت است از بروز عفونت در اثر ورود و رشد زیاد باکتری‌ها در هر قسمت از سیستم ادراری، شامل اعضای جمع آوری کننده و نگه دارنده و دفع کننده‌ی ادرار، یعنی کلیه‌ها، حالب ها، مثانه و پیشابراه. معمولاً UTI در اثر ورود باکتری‌هایی که می‌توانند در دستگاه گوارش، مهبل (واژن) یا اطراف پیشابراه زندگی کنند به دستگاه ادراری ایجاد می‌شود. در اغلب موارد این باکتری‌ها از طریق پیشابراه به مثانه و کلیه‌ها می‌رسند. اکثراً سیستم دفاعی بدن این باکتری‌ها را از بین می‌برد و علایمی ایجاد نمی‌شوند ولی گاهی باکتری‌های مزبور موجب بروز عفونت در دستگاه ادراری می‌شوند. از آنجا که در سالهای اخیر مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها در درمان عفونت‌ها افزایش پیدا کرده است، نیاز به منابع و راهکارهای جدید برای مقابله با عفونت‌ها و باکتری‌های بیماری زا احساس می‌شود.
این تحقیق به بررسی میزان اثر بازدارنده‌ی عصاره چای سبز بر علیه کلبسیلا نومونیه های جدا شده از عفونت‌های ادراری و مقایسه آن با آنتی‌بیوتیک‌های کوتریموکسازول و آمیکاسین پرداخته است. چای سبز داری اثرات ضد میکروبی است که البته در دوزهای بالا بسیار ایمن بوده ولی فراهمی زیستی کمی دارد.
در این پژوهش باکتری کلبسیلا پنومونیه جداشده از عفونت‌های ادراری ۱۱۷ نفر از افراد مبتلا، توسط دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی، دوباره کشت داده شده و تشخیص قطعی بر روی آن‌ها گذارده شد. اثر ضد باکتریایی اسانس و عصاره چای سبز با دو روش دیسک دیفیوژن و روش رقت لوله‌ای بررسی شد. به این ترتیب که پس از خیساندن دیسک‌های بلانک در اسانس و عصاره تام چای سبز و قرار دادن آن‌ها روی محیط مولر هینتون آگار که باکتری‌ها با غلظت ۵/۰ مک فارلند کشت داده شده بود به همراه دو دیسک آنتی بیوتیک‌های کوتریموکسازول، آمیکاسین، هاله‌های عدم رشد حاصل از دیسک‌های آنتی‌بیوتیکی با عصاره تام مقایسه شد که نتایج این تحقیق نشان داد چای سبز دارای اثراتی مشابه با آنتی‌بیوتیک‌های رایج مانند آمیکاسین است.
فصل اول
کلیات

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...