فایل شماره 6909 |
جدول ۴-۱۳: نتایج ضریب همبستگی : کاهش عدم اطمینان و کارآفرینی بین المللی ۹۲
جدول ۴-۱۴: یافته های آزمون KMO و بارتلت برای متغیرهای تحقیق ۹۴
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
جدول ۴-۱۵: روایی سازه (بارهای عاملی، میانگین واریانس توسعه داده شده و پایایی ترکیبی) ۹۶
جدول ۴-۱۶: میانگین واریانس بین سازه ها ۹۷
جدول ۴-۱۷: نتایج آزمون تی : آزمون فرضیه های تحقیق ۱۰۰
جدول ۴-۱۸: سایر آزمون های برآمده از مدل حداقل مربعات جزئی ۱۰۴
جدول ۴-۱۹: آزمون برابری میانگین گروه های مختلف جنسیتی ۱۰۵
جدول۴-۲۰: آزمون تحلیل واریانس ۱۰۷
جدول ۴-۲۱: نتایج آزمون تحلیل واریانس به تفکیک وضعیت سنی ۱۰۸
جدول ۴-۲۲ : نتایج آزمون تحلیل واریانس به تفکیک میزان فعالیت شرکت ۱۰۸
فهرست اشکال
عنوان صفحه
شکل ۱-۱- مدل مفهومی تحقیق ۱۴
شکل ۱-۲- ساختار تحقیق ۱۵
شکل ۲-۱- پنج تصمیم اساسی در بازاریابی بین الملل ۲۵
شکل ۳-۱- مراحل مدل سازی در SEM 69
شکل ۴-۱: توزیع جنسیتی نمونه آماری ۸۰
شکل ۴-۳: توزیع وضعیت تحصیلی نمونه آماری ۸۲
شکل ۴-۴: توزیع وضعیت سابقه فعالیت شرکتها ۸۳
شکل۴-۵: مدل حداقل مربعات جزئی در حالت ضرایب معنی داری (فرضیات فرعی) ۹۸
شکل۴-۶: مدل حداقل مربعات جزئی در حالت ضرایب استاندارد (فرضیات فرعی) ۹۹
شکل۴-۷: مدل حداقل مربعات جزئی در حالت ضرایب معنی داری (فرضیات اصلی) ۱۰۲
شکل۴-۸: مدل حداقل مربعات جزئی در حالت ضرایب استاندارد (فرضیات اصلی) ۱۰۲
فصل اول:
کلیات تحقیق
۱-۱ مقدمه
در دهه های اخیر، ورود به بازارهای خارجی نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی کشورها ایفا کرده است. دهه اخیر به دلیل جهانی شدن و رقابت در کسب وکارها از دهه های قبل متمایز شده است. بازارهای محصولات مصرفی، کالاهای صنعتی و خدمات یا بازارهای منابع همچون سرمایه، مواد و تکنولوژی به شدت در سطح جهانی یکپارچه شده اند. به طور همزمان، شکل گیری موافقت های تجاری متنوع و استقرار سیاست های باز تجارتی بین کشورها منجر به القای ابزارهای حمایت گرا و رفع موانع تجاری شده است. در نتیجه، در عمل تقریباً تمامی شرکت ها بدون توجه به ریشه ملی، اندازه یا نوع صنعت هم اکنون با این واقعیت مواجه شده و دریافته اند که، مشارکت نکردن در بازارهای جهانی یک انتخاب طولانی مدت نخواهد بود. موضوع اساسی بازاریابی بین المللی این است که وجود استراتژی بازاریابی جهانی شرکت تاثیر مثبتی بر عملکرد بازار جهانی خواهد داشت. موفقیت در بازار بین المللی همواره با پیاده سازی کارآمد و موثر استراتژی برنامه ریزی شده آمیخته بازاریابی، برای یک بازار خاص مرتبط می باشد. بنابراین، تجدید نظر استراتژی های داخلی به هنگام ورود به یک بازار جدید به دلیل ویژگی های مختلف بازار بین المللی لازم می باشد. هنگام ورود به بازار جدید، شرکت ها مجبور به طراحی و پیاده سازی یک روش بازاریابی مناسب هستند. آنها مجبور به سنجیدن هزینه و پیچیدگی استراتژی صرفه جویی استانداردهای بین المللی و استراتژی سازگاری بازار برگرفته از آمیخته بازاریابی می باشند. از سوی دیگر، متغیر مهم دیگر در تمام زمینه های تصمیم گیری استراتژی بازاریابی، عدم اطمینان می باشد. انتقال به بازارهای مختلف خارجی همواره پیچیدگی های محیطی را افزایش میدهد. عدم اطمینان محیطی به کانون توجهات در فرایند برنامه ریزی استراتژیک تبدیل شده است و متفکران این حوزه، روش های عمومی مطرح در برنامه ریزی استراتژیک را در مقابله با آشفتگی و تغییرات محیط ناکارآمد میبینند (فقیهی، ۱۳۸۹: ۱۰).
این گزارش شامل پنج فصل است و در فصل حاضر پس از بیان مسئله و اهیمت و ضرورت موضوع، اهداف و سوالات پژوهش ارائه می شود، سپس با شرح فرضیه ها تعاریف مفهومی و عملیاتی متغیرها بیان می گردد. فصل دوم تاریخچه و مفاهیم، مدلهای مختلف و ادبیات چارچوب نظری و مدل پژوهش را شامل می شود. در فصل سوم جامعه اماری و حجم نمونه، ابزارهای اندازه گیری و روشهای تجزیه و تحلیل ارائه می شود. در فصل چهارم نتایج حاصل از آمار توصیفی و استنباطی و فصل پنجم به بحث و نتیجه گیری، پیشنهادات و محدودیت های پژوهش اختصاص دارد.
۱-۲ بیان مساله و اهمیت موضوع
صادرات کالاها یک راه سریع، معمول و آسان برای رشد اقتصادی کشورها و شرکتهای تولید کننده است. فراتر رفتن از مرزهای جغرافیایی یک کشور برای فروش محصولات، منافع زیادی می تواند داشته باشد. در بعد کلان، صادرات میتواند منجر به افزایش اشتغال داخلی، فراهم شدن یک منبع برای معاملات خارجی، کمک به توسعه تکنولوژیها و همچنین افزایش استانداردهای زندگی شود. در سطح خرد نیز میتواند منجر به بهبود موقعیت مالی شرکتها، کمک به توسعه و بهبود مزیتهای رقابتی و تسهیل رشد شرکتها شود (لئونیدو و همکاران، ۲۰۰۷: ۱۰). اما دست یافتن به این مزایا که ناشی از صادرات مناسب کالا میباشد بدون وجود بازاریابی صحیح و متناسب کاری نشدنی است. بازاریابی در بازارهای داخلی هم نقش حیاتی بازی میکند ولی میزان اهمیت این نقش در بازاریابی خارجی بیشتر است. همچنین تفاوتهای قابل توجهی بین استراتژیهای بازاریابی شرکتها در فعالیتهای داخلی و در صادارت آنها به بازارهای خارجی وجود دارد. بازاریابی محصولات صادراتی، توزیع و فعالیتهای ترفیعی کارهای دشواری هستند (مییرس و ریچی[۱]، ۲۰۰۱). در سالهای اخیر، صادرات به یکی از عوامل رشد سریع تبدیل شده است همچنین شرکتها به منظور پیشرفت و رقابت در دنیای اقتصادی گرایش بیشتری به سمت فعالیتهایصادراتی نشان می دهند. شرکتها برای اینکه از تصمیمات نامطمئن جلوگیری کنند و عملکرد مناسبی در بازارهای ناآشنا داشته باشند بایداطلاعات وآگاهی کافی را کسب کنند تا بتوانند با اطلاعات مناسب تصمیمات موثری اتخاذکنند (تافتن، ۲۰۰۵). همچنین افزایش توان رقابتی در کسب و کار به میزان بازاریابی و توان شرکت ؛ بستگی دارد. به عبارتی بهتر بازاریابی توانایی اساسی برای موفقیت فعالیتهای شرکتها در بازار هایشان به شمار میرود بنابراین بازاریابی بین المللی یک منبع کلیدی برای دست یابی به مزیت رقابتی پایدار است (دیامانتوپولوس[۲]، ۲۰۰۳: ۹).
بازاریابی بین المللی همچنین شامل عملیات تولید و فروش کالا و خدمات در بیش از یک کشور است، بی آنکه کالایی از مرزهای اصلی یک کشور عبور کند. شرکتی که تنها در بازار داخلی مهارت بازاریابی و فروش داشته باشد در نهایت آن را نیز از دست خواهد داد. رقبای قوی خارجی به طور اجتناب ناپذیری خواهند آمد و شرکت شما را به چالش خواهند کشید. نگاه مشاوران بازاریابی بین الملل در عصر حاضر این است که کسب و کار بدون مرز است و یکی از بهترین مسیرهای رشد برای یک شرکت آن است که در سطح منطقه و یا در سطح جهان فعالیت نمایند و این موضوع در کشور ما بسیار رایج می باشد که مدیران تولید شرکت های تولیدی از خروج محصول از کشور تردید دارند (کوکسال[۳]، ۲۰۰۸: ۴).
درجه سازگاری و یا استاندارد برنامه های بازاریابی در کسب و کار بین المللی مهم است. بزرگ شدن شرکت، و حجم فروش موجب چالش کسب و کار شرکتها خواهد بود، به همین جهت اجرای استراتژی صادرات در صورت عدم اطمینان بازار با توجه به سرعت در حال تغییر بازار موجب شکست در صنعت خواهد بود (هلم، ۲۰۱۴: ۱۰).
صادرات خشکبار از این قاعده مستثنی نبوده و با توجه به رویکردهای جدید سازمان در خصوص توسعه بازار هدف به صورت جهانی، بررسی عدم اطمینان فاکتورها و شاخص های بازاریابی و تاثیرات متخذ از آن، نتایج دقیق تری برای برنامه ریزی های بازاریابی فراهم خواهد آورد. در نهایت ما در این تحقیق به دنبال یافتن پاسخ مناسبی برای این سوال هستیم که آیا کاهش عدم اطمینان بر استراتژی بازاریابی صادرات در صادرات خشکبار تاثیر گذار است؟
۱-۳ اهداف تحقیق
اگر یک شرکت بخواهد دامنه فعالیت خود را به بازارهای جدیدی گسترش دهد که به نظرمتفاوت از بازار داخلی باشد، عدم اطمینان در مورد استراتژی ظهور می کند و منجر به انتقال به محیط نا آشنا و به سرعت در حال تغییر بازارهای در حال ظهور می شود. رویکردهای متعارف برنامه ریزی استراتژیک مبتنی بر پیش بینی های قطعی از آینده اقدام به تدوین استراتژی می کنند. هر چه محیط آشفته تر و نرخ تغییرات سریعتر باشد، احتمال عدم تحقق این پیش بینی ها بالاتر می رود. لذا رویکردهای متعارف برنامه ریزی استراتژیک در مواجهه با عدم اطمینان و تغییرات محیطی، کارایی خود را از دست می دهند. این مسأله، سبب پیدایش رویکردهایی مانند برنامه ریزی سناریو و آنالیز تصمیم گیری شده است که به برنامه ریزان، توان مواجهه با عدم اطمینان را می دهند. بنابراین هدف از این مطالعه شامل عدم اطمینان ادراک شده در استراتژی بازاریابی بین المللی میباشد (گومد[۴]، ۲۰۰۲: ۱۴).
مفاهیم منتشر شده در ادبیات اقتضایی بر اساس ساختارهای کارآفرینی بین المللی و قابلیت های شبکه ای یک شرکت می باشد. انتظارمی رود که شرکت ها باگرایش کارآفرینی قادر به مقابله بهتر با محیط نامطمئن باشند، زیرا این شرکت ها توانایی های مورد نیاز برای واکنش نشان دادن به شرایط محیطی ناشناخته و به سرعت در حال تغییر را دارند. تحقیق حاضر به درک عمیق تری از عوامل احتمالی موثر بر استراتژی آمیخته بازاریابی بین المللی کمک خواهد کرد. شرکت ها در بازاریابی جهانی با شبکه های بین المللی و قابلیت های کارآفرینی بین المللی برای مقابله با عدم اطمینان احتمالی بازارهای خارجی مواجه می باشند. فرض بر این است که این عوامل تأثیر مثبتی در تصمیم گیری های مرتبط با استراتژی آمیخته بازاریابی دارند.
۱-۴ سئوالات تحقیق
این تحقیق شامل دو سوال اصلی و چهار سوال فرعی می باشد. پاسخ به سوالات فرعی می تواند پاسخ به سوالات اصلی را به دنبال داشته باشد.
۱-۴-۱ سوالات اصلی
۱- آیا استفاده از شبکه ها از طریق کاهش عدم اطمینان موجب تطابق بهتر عناصر امیخته بازاریابی خواهد شد؟
۲– آیا کارآفرینی بین المللی از طریق کاهشعدم اطمینان موجب تطابق بهتر عناصر امیخته بازاریابی خواهدشد؟
۱-۴-۲ سوالات فرعی
-
- آیا کاهش عدم اطمینان استراتژی بازاریابی موجب تطابق بهتر ترفیع شرکت خواهد شد؟
- آیا کاهش عدم اطمینان استراتژی بازاریابی موجب تطابق بهتر قیمت محصولات شرکت خواهد شد؟
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-06] [ 12:23:00 ق.ظ ]
|