فایل شماره 6964 |
در این تحقیق با توجه به نوع تحقیق و هدف آن، جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات نهایی از آزمونهای زیر استفاده شده است :
۳-۹-۱- آزمون T با دو نمونه مستقل
آزمون نمونههای مستقل بر مبنای توزیع T یک آزمون پارامتری میباشد که در آن به بررسی تفاوت میان میانگین دو جامعه پرداخته میشود. از این آزمون میتوان٬ بسته به موضوع پژوهش٬ برای تحلیل وجود یا عدم وجود تفاوت بین مقادیر در یک متغیر دو سطحی مثلاً وضعیت تاهل (اگر مجرد و متاهل در نظر باشد) استفاده نمود. در این تحقیق برای بررسی و شناخت رابطه بین استفاده از بیمه عمر (به عنوان متغیر وابسته) و برخی از متغیرهای جمعیت شناختی (به عنوان متغیر اسمی دو وجهی) از آزمون T با دو نمونه مستقل استفاده می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۹-۲- تحلیل واریانس یکطرفه (ANOVA)
در این تحقیق برای بررسی و شناخت رابطه بین استفاده از بیمه عمر (به عنوان متغیر وابسته) و برخی دیگر از متغیرهای جمعیت شناختی از این آزمون استفاده می شود.
وقتی بخواهیم میانگینهای یک صفت کمی را در دو یا بیش از دو گروه مقایسه کنیم، آنالیز واریانس یکطرفه راه حل مناسبی است. در واقع این تجزیه و تحلیل، ما را در فهم تفاوت بین گروه ها یاری می کند. در طرح آزمایش نیز، هرگاه بخواهیم اثر عاملی با بیش از دو سطح را بر متغیر پاسخ بررسی کنیم، از آنالیز واریانس یک طرفه کمک میگیریم. از مزایای این آزمون این است که تنها با یک آزمون اختلاف بین میانگینهای کلیه متغیرهای موجود در آزمایش مورد بررسی قرار میگیرد.
۳-۹-۳- ضریب همبستگی پیرسن
در بررسی همبستگی دو متغیر اگر هردو متغیر مورد مطالعه در مقیاس نسبی و فاصلهای باشند از ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون استفاده میشود. در این آزمون بررسی میشود آیا دو متغیر تصادفی و مستقل هستند یا خیر. به عبارت دیگر آیا ضریب همبستگی جامعه صفر است یا خیر.
این ضریب میزان همبستگی بین دو متغیر فاصلهای یا نسبی را محاسبه کرده مقدار آن بین ۱+ و ۱- میباشد اگر مقدار بدست آمده مثبت باشد به معنی این است که تغییرات دو متغیر به طور هم جهت اتفاق میافتد یعنی با افزایش در هر متغیر، متغیر دیگر نیز افزایش مییابد و برعکس اگر مقدار r منفی شد یعنی اینکه دو متغیر در جهت عکس هم عمل می کنند یعنی با افزایش مقدار یک متغیر مقادیر متغیر دیگر کاهش مییابد و برعکس. اگر مقدار بدست آمده صفر شد نشان میدهد که هیچ رابطهای بین دو متغیر وجود ندارد و اگر ۱+ شد همبستگی مثبت کامل و اگر ۱- شد همبستگی کامل و منفی است.
۳-۹-۴- رگرسیون خطی چندگانه/ چند متغیره (MULTIPLE LINEAR REGRESSION)
با بهره گرفتن از رگرسیون چند متغیره محقق می تواند رابطه خطی موجود بین مجموعه ای از متغیرهای مستقل با یک متغیر وابسته را به شیوهای مطالعه بنماید که در آن، رابطه فی مابین متغیرهای مستقل نیز مورد ملاحظه قرار گیرد و وظیفه رگرسیون این است که به تبیین واریانس متغیر کمک می کند و این وظیفه تا حدودی از طریق برآورد مشارکت متغیرها (دو یا چند متغیر مستقل) در این واریانس به انجام میرسند. تحلیل رگرسیون چند متغیره برای مطالعه تأثیرات چند متغیر مستقل (از جمله متغیرهای آزمایشی) در متغیر وابسته کاملاً مناسب است.
فصل چهارم
یافته های تحقیق
(تجزیه و تحلیل اطلاعات)
۴-۱- مقدمه
تجزیه و تحلیل به عنوان فرآیندی از روش علمی، یکی از پایه های اساسی هر روش تحقیقی است. به طور کلی تجزیه و تحلیل، عبارتست از روشی که از طریق آن کل فرایند پژوهشی، از انتخاب مسأله تا دسترسی به یک نتیجه هدایت می شود. در این فصل تلاش می شود تا به منظور تحلیل داده های به دست آمده از تحقیق، با توجه به نوع تحقیق و نوع متغیرها برای نشان دادن بعضی داده ها و ویژگی های جمعیت شناختی پاسخ دهندگان از توزیعهای فراوانی، برای بررسی تاثیر هوش هیجانی بر استفاده از بیمه عمر از ضریب همبستگی پیرسن، همچنین به منظور رتبه بندی کردن و مقایسه اهمیت ابعاد هوش هیجانی از رگرسیون چندگانه استفاده شده و تحلیلهای متناسب با کمک نرم افزار SPSS انجام گرفته است.
۴-۲- آمار توصیفی
برای تبیین و شرح داده های جمع آوری شده در تحقیق از آمار توصیفی استفاده می شود. در اینجا از جدول ها برای نشان دادن بعضی داده ها و ویژگی های جمعیت شناختی پاسخ دهندگان استفاده
می شود.
۴-۲-۱- جدول فراوانی و نمودار دایره ای بر اساس جنسیت
جدول ۴-۱: توزیع فراوانی پاسخ دهندگان بر حسب جنسیت
درصد تجمعی درصد معتبر درصد فراوانی فراوانی جنسیت ۱۰۰ ۳/۴۸ ۳/۴۸ ۵۸ مرد ۷/۵۱ ۷/۵۱ ۷/۵۱ ۶۲ زن – ۱۰۰ ۱۰۰ ۱۲۰ کل
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-04-06] [ 12:30:00 ق.ظ ]
|