۴-۴-۳ بررسی رابطه خطی بین‌ موجودی کالا ومتغیر وابسته ROA 63
۴-۴-۴ بررسی رابطه خطی بین‌ هزینه تحقیق و توسعه ومتغیر وابسته ROA 63
۴-۴-۵‌ بررسی رابطه خطی بین‌ کارایی ومتغیر وابسته ROA 63
۴-۵ بررسی اثرات غیر خطی متغیر های مستقل بر متغیر وابسته تحقیق ۶۴
۴-۶ آزمون فرضیه دوم ۶۴
۴-۶-۱ بررسی اثرات غیر خطی متغیرهزینه بازاریابی بر ۶۴
۴-۶-۲ بررسی اثرات غیر خطی متغیر سود انباشته بر (ROA 66
۴-۶-۳ بررسی اثرات غیر خطی متغیر موجودی کالا بر (ROA 68
۴-۶-۴ بررسی اثرات غیر خطی متغیر مخارج تحقیق و توسعه بر (ROA 70
۴-۶-۵ بررسی اثرات غیر خطی متغیر کارایی بر (ROA 72
۴-۷ خلاصه فصل ۷۴
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱ مقدمه ۷۷
۵-۲ تفسیر نتایج تحقیق ۷۷
۵-۳-محدودیتهای تحقیق ۷۹
۵-۴-پیشنهادات برای تحقیقات آتی ۸۰

( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۵-۵- خلاصه تحقیق ۸۰
فهرست جداول و نمودارها
جدول۴-۱آمار توصیفی کلیه متغیرهای تحقیق…………………………………………………………………………………………………………….۵۶
جدول۴-۲ تحلیل واریانس برای بررسی برازش کلی مدل رگرسیونی برآورد خطی………………………………………………………۵۷
جدول۴-۳ مقدار واریانس تشریح شده متغیر وابسته در مدل رگرسیونی………………………………………………………………………۵۸
جدول۴-۴ ضرایب متغیر های مستقل وارد شده در مدل رگرسیونی به همراه معنی داری………………………………………….۵۹
جدول۴-۵ تحلیل واریانس برای بررسی برازش کلی مدل رگرسیونی درج دوم ME……………………………………………………65
جدول۴-۶ ضرایب رگرسیونی درجه دوم اثرات مخارج بازار یابی بر ROA…………………………………………………………………..65
جدول۴-۷ تحلیل واریانس برای بررسی برازش کلی مدل رگرسیونی RE…………………………………………………………………….67
جدول۴-۸ ضرایب رگرسیونی درجه دوم اثرات سود انباشته بر ROA…………………………………………………………………………..67
جدول۴-۹ تحلیل واریانس برای بررسی برازش کلی مدل رگرسیونی موجودی کالا……………………………………………………..۶۹
جدول۴-۱۰ ضرایب رگرسیونی درجه دوم اثرات موجودی کالا بر ROA………………………………………………………………………69
جدول۴-۱۱ تحلیل واریانس برای بررسی برازش کلی مدل رگرسیونی نقش مخارج تحقیق و توسعه…………………………۷۱
جدول۴-۱۲ ضرایب رگرسیونی درجه دوم اثرات مخارج تحقیق و توسعه بر ROA………………………………………………………71
جدول۴-۱۳ تحلیل واریانس برای بررسی برازش کلی مدل رگرسیونی نقش کارایی……………………………………………………۷۳
جدول۴-۱۴ ضرایب رگرسیونی درجه دوم اثرات کارایی بر ROA…………………………………………………………………………………73
جدول۴-۱۵ خلاصه آزمون فرضیات خطی و غیر خطی اثر متغیر های مستقل بر نرخ بازده داراییها (ROA)…………..74
جدول۵-۱ جدول نتایج پژوهش……………………………………………………………………………………………………………………………………..۷۹
نمودار ۴-۱ خط رگرسیونی برازش یافته برای پیش بینی تغییرات متغیر وابسته تحقیق……………………………………………۶۱
نمودار۴-۲ آزمون نرمال بودن پسماندهای معادله رگرسیون………………………………………………………………………………………….۶۱
نمودار۴-۳ رفتار غیر خطی مخارج بازار یابی بر ROA……………………………………………………………………………………………………66
نمودار۴-۴ رفتار غیر خطی سود انباشته بر ROA…………………………………………………………………………………………………………68
نمودار۴-۵ رفتار غیر خطی موجودی کالا بر ROA……………………………………………………………………………………………………….70
نمودار۴-۶ رفتار غیر خطی تحقیق و توسعه بر ROA…………………………………………………………………………………………………..72
نمودار۴-۷ رفتار غیر خطی کارایی بر ROA…………………………………………………………………………………………………………………..74
پیشگفتار
در دهه های اخیر سرعت تغییرات وپیشرفتهای تکنولژی بسیار چشمگیر است وسازمان ها برای باقی ماندن در عرصه رقابت نیاز به نوآوری وتحقیقات دارند.از سوی دیگر نقش سودآوری و انتفاع در بقای سازمان ها غیرقابل انکار است.تحقیقات نیاز به انعطاف پذیری دارد،در حالی که انتفاع مستلزم کارایی است وچون هر دو به منابع کمیاب سازمان نیاز دارند،بین کارایی و انعطاف پذیری برسر تخصیص منابع رقابت بوجود می آید.در این تحقیق چگونگی مصرف منابع واثر آن برعملکرد سازمان مورد بررسی قرار گرفته است.
تحقیق حاضر در فصل اول به معرفی کلیات تحقیق پرداخته است. در فصل دوم بطور خلاصه دو استراژی مدیریت مطرح و خلاصه ای از تحقیقات انجام شده در زمینه موازنه بین کارایی و انعطاف پذیری معرفی شده است. فصل سوم نیز به معرفی شاخص های درنظرگرفته شده برای سنجش متغیرهای تحقیق، نحوه محاسبه آن ها و روش تحقیق می ­پردازد. فصل چهارم نتایج تجزیه تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها و فصل پنجم نتیجه گیری براساس یافته های تحقیق و ارائه پیشنهادات می باشد.
فصل اول
کلیات تحقیق
۱-۱ مقدمه
نیاز به ایجاد تعادل بین سودآوری و نوآوری، مساله ای استراتژیک است و مدت زمانی طولانی است که این نیاز شناسایی شده است. پوشش هزینه های تحقیقاتی به انعطاف پذیری نیاز دارد، درحالی که سودآوری مستلزم کارایی است. فرض موازنه بین کارایی و انعطاف پذیری یکی از مسایل مهم در تئوری های سازمانی است.هر چند کارایی با بهترین استفاده از منابع موجود سعی دارد نسبت ستانده به داده را به حداکثر برساند(Ghemawat and Casta,1993)،با این حال انعطاف پذیری شرکت را ملزم می کند که برای پاسخگویی به موقع به تغییرات آتی، وضعیت و ترکیب منابع خود را اصلاح کند؛ در نتیجه کارایی و انعطاف پذیری همواره بر سر منابع کمیاب رقابت می کنند. از دیدگاه سنتی کارایی و انعطاف پذیری در دو انتهای یک طیف با هم رقابت می کنند و افزایش تمرکز بر یکی باعث کاهش دیگری می شود. ولی اخیراً با تغییرات روزانه محیط و سرعت زیاد پیشرفتهای تکنولوژی، شرکتهای چالشگر و متهور فعالیتهای انتفاعی و تحقیقاتی را به طور همزمان انجام می دهند چراکه نیاز به موازنه و دستیابی به هر دوی انعطاف پذیری و کارایی بالا را درک کرده اند. نحوه تاثیر کارایی و انعطاف پذیری هرکدام به تنهایی یا با هم بر عملکرد برای شرکتها بسیار مهم است. چگونگی تخصیص منابع شرکت در رویارویی با چالش عملی موازنه بین کارایی و انعطاف پذیری اهمیت زیادی دارد. این تحقیق قصد دارد که مفاهیم عملی موازنه بین انعطاف پذیری و کارایی و تاثیر آن دو بر عملکرد شرکت بپردازد.
۱-۲ تشریح و بیان مساله
دیدگاه مبتنی بر منابع رویکردی برای مشاهده شرکت و دستیابی به استراتژی است که در سال ۱۹۹۴ توسط همل و پراهالد[۱] معرفی شد. اساساً این دیدگاه شرکت را همانند مجموعه ای از منابع تصور می کند که این منابع به روشی باهم ترکیب شده اند که باعث تفاوت شرکتها از یکدیگر می شود و به نوبه ی خود این امکان را به شرکت می دهد تا محصولات و خدمات خود را به بازار ارائه کند. این دیدگاه بر این مطلب تمرکز دارد که شرکت چه منابعی را در اختیار دارد و چگونه این منابع می توانند به شکلهای متفاوت مورد استفاده واقع شوند که بازده بیشتری را به همراه داشته باشند. تشخیص این موضوع که شرکتهای متفاوت منابع متفاوتی دارند بسیار مهم است ولی به این معنی نیست که بازار و محیطی که در آن فعالیت می کنند اهمیت ندارد. چالش اصلی، تشخیص فرصتهای موجود در بازار است که با منابع شرکت در ارتباط هستند.
در ضمن، منابع نیز برای ارائه مزیتهای رقابتی نیاز به هماهنگی با محیط خود دارند؛ بازارها تغییر می کنند و به این معنا است که منابع شرکتها برای اینکه بتوانند با بازار در ارتباط باشند، نیاز دارند که همگام با زمان تغییر کنند. این نظر شاخه ای از رویکردمبتنی بر منابع([۲]RBV) است که فرضیه اصلی دیدگاه ظرفیتهای پویا( DCA[3])را تشکیل می دهد(Teece,Pisano & Shuen,1997). درحالی که تمرکز دیدگاه منبع محور بر انواع منابع و ویژگیهای این منابع که از لحاظ استراتژیکی مهم هستند ؛ DCA بر این مطلب تاکید می کند که چگونه منابع نیاز دارند همگام با زمان تغییر کنند تا با بازار مرتبط باشند(Powell, Thomas & Mcgree,2004). در نتیجه برای آزمون موازنه انعطاف پذیری و کارایی در محیطی متلاطم و متغیر، نیاز به همراهی این دو دیدگاه باهم می باشد؛ زیرا که ظرفیتهای پویا از منابع دارای مزیت رقابتی ساخته می شوند.
بر این اساس پرسش اصلی اینست که چه منابعی شرکت را قادر می سازد که فعالیتهای خود را به موقع دنبال کند و برای ایجاد تعادل بین انعطاف پذیری و کارایی در نتیجه داشتن بهترین عملکرد، این منابع کمیاب چگونه باید تخصیص داده شوند
۱-۲-۱ مساله تحقیق
هنگامی که شرایط محیطی آرام و قابل پیش بینی است شرکتها می توانند با خیال راحت هدف گذاری کرده وکلیه منابع خود را به طور دقیق برای دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده اختصاص دهند . هنگامی که محیط متلاطم و غیر قابل پیش بینی است ، ممکن است یک شرکت برای حفظ بقا خود نیاز داشته باشد تا برای پاسخگویی به تقاضای متنوع و متغیر بازار نوع محصول وخدمت خود را عوض کند .بدیهی است تغییر در محصول یا خدمت نیازمند آماده باش شرکت است ،که این به معنای انعطاف پذیری بیشتر است .برای این منظور لازم است بخشی از منابع به صورت آماده باش وتخصیص داده نشده باقی بماند که این خود به کاهش کارایی است .در مطالعات کلاسیک کارایی و انعطاف پذیری را در دو سر یک طیف و مغایر با هم می دیدند، که لازم است شرکتها به تناسب شرایط و اقتضای خود نقطه ای از این طیف را انتخاب کنند .حال این سئوال مطرح است که کارایی و انعطاف پذیری دو سر یک طیف هستند و یا رابطه آنها به گونه ای دیگر است . نکته دیگر یافتن نقطه بهینه توازن[۴]بین این دو است .
۱-۳ اهمیت و ضرورت انجام تحقیق
مصرف بهینه منابع واستراتژی شرکتها در تخصیص منابع بدلیل تأثیر غیر قابل انکار آن برعملکرد اهمیت بسزایی دارد.باتوجه به دنیای رقابتی کنونی وتغییرات سریع تکنونولژی کانون توجه شرکتها ازانتفاع به سوی تحقیقات روبه تغییراست ودر نتیجه این تغییر ،شرکتها به انعطاف پذیری بیشتری نیازپیدا می کندوسهم اهمیت کارایی به نسبت کمتر میشود (Tan 2009).
تخصیص منابع کمیاب به انعطاف پذیری یا کارایی وایجاد تعادل بین نیازهای رقابتی آنها از موضوعاتی است که تحقیقات اندکی در این زمینه در ایران انجام شده است. به این موضوع باید توجه شود که بیشتر مطالعات تجربی موجود در مورد موازنه کارآیی و انعطاف­پذیری در اقتصاد جایی که بازارهای مالی به خوبی توسعه یافته، به عنوان راه قابل اعتماد برای مصرف منابع مازاد عمل می­ کند ،انجام شده است (Kosnik 1993). شرکتها در یک اقتصاد در حال تحول، نمی ­توانند به بازارهای مالی خود برای مصرف منابع مازاد خود اعتماد کنند. چون بازارهای مالی در اقتصاد در حال تحول معمولاً توسعه نیافته است (Tan 2009).
با توجه به تفاوت محیطی و شرایط متلاطم اقتصاد کنونی ایران،انجام این تحقیق میتواند به هرچه بیشتر روشن شدن موازنه انعطاف پذیری وکارایی و تأثیر آن بر عملکرد شرکتها کمک کند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...