فایل شماره 6254 |
فصل چهارم
تجزيه و تحليل
4- تجزيه و تحليل دادهها
4-1- مقدمه
در تجزیه وتحلیل سیستم مورد مطالعه بر مبنای سرویس گرایی ابتدا گذری بر جدا سازی کنترلها بر اساس کلاس بندی نوع کنترل و بر اساس طبقه بندی بخشهایی کنترلی و امکان سنجی اعمال سیستم سرویسگرایی بر روی سیستم های مدیریت امنیت اطلاعات صورت میدهیم.
این کلاس بندی بر ساس کنترل و ممیزی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات جهت استقرار انجام میگیرد و بر اساس معماری طراحی شده بر اساس سیستم های سرویسگرایی و طرح سوالات برای پرسشنامه ها برا اساس نوع کنترل جهت پیاده سازی سیستم و در پی آن تحلیل پرسشنامه بر اساس سوالات مختلف مطرح شده در هر کنترل و زیر کنترل میباشد. در پیوست (الف) لیست کنترلها جهت پیادهسازی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات و در پیوست (ب) برخی از سوالات تهیه شده به صورت قطعیت (بلی و خیر) از این کنترلها آورده شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
4-2- تحليل
این پژوهش از دید هدف کاربردی و از نظر روششناسی، توصیفی شمرده می شود. این پژوهش در چارچوب شش فرضیه اصلی، به بررسی ابعاد مختلف امنیتی و زیرابعاد مربوط به آنها پرداخته است. بُعد امنیتی اول (امنیت در پیادهسازی و طراحی معماری سرویس)، بُعد امنیتی دوم (امنیت سطح شبکه و وب)، بُعد امنیتی سوم (امنیت در سطح داده)، بُعد امنیتی چهارم (امنیت در بخش منابع فیزیکی و محیط)، بُعد امنیتی پنجم (امنیت منابع انسانی)، بُعد امنیتی ششم (امنیت برنامههای کاربردی) است. هر یک از این ابعاد امنیتی نیز خود دارای زیر ابعادی هستند.
با توجه به اینکه روش گردآوری اطلاعات با بهره گرفتن از دو شیوه کتابخانهای و استفاده از پرسشنامه انجام گرفته است، روایی پژوهش از طریق مطالعه مبانی نظری و با بهره گرفتن از نظر استادان و متخصصان سیستم های مدیریت امنیت اطلاعات و امنیت شبکه های کامپیوتری در این زمینه لحاظ شد و پایایی ابزار پژوهش از طریق آزمون ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شده و برای پاسخدهی به سؤالهای پژوهش و تحلیل داده ها از روشهای آماری استفاده گردیده شده است. با توجه به اینکه جامعه پژوهش حاضر نرمال و تعداد نمونه آن بیش از 20 نفر بود، داده های جمعآوری شده از طریق پرسشنامه بهصورت استنباطی و با بهره گرفتن از آزمون آماری تی ـ استیودنت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
سپس برای وزندهی و اولویتبندی کردن مهمترین شاخصها و زیر شاخصهای مربوط به آنها، با بهره گرفتن از روشهای تصمیم گیری چند متغیره برای اولویتبندی کردن بر اساس اهمیت و وزندهی به هریک از شاخصها استفاده شده است و قبول فرضیه رد فرض صفر به آزمون و نتیجه گیری می پردازیم.(شکل 4-1)
شکل 4-1- فرایند تدوین فرضیه
نتایج و یافتههای حاصل از تجزیه و تحلیل فرضیه ها با کمک آزمون t در سطح 05/0 =α به شرح زیر است:
جدول4-1- نتایج تجزیه و تحلیل داده های مربوط به ابعاد امنیتی و زیرشاخصهای آنها
نتیجهگیری
مقدارآمار آزمون تی.
شاخصهای اصلی
رد فرض صفر
489/6
فرضیه1
رد فرض صفر
930/12
فرضیه2
رد فرض صفر
416/14
فرضیه3
رد فرض صفر
324/12
فرضیه4
نتیجهگیری
مقدارآمار آزمون تی.
زیرشاخصهای امنیت داده
رد فرض صفر
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1401-04-05] [ 10:55:00 ب.ظ ]
|