فایل شماره 5863 |
مزایای کارکردی
مزایای تجربی
وفاداری به برند
آگاهی از برند
تداعی برند
کیفیت ادراک شده
عاطفی
شناختی
رضایت از عملکرد
رضایت از برخورد
رضایت از خدمات
نگرشی
رفتاری
شکل۱ـ۶: مدل عملیاتی تحقیق (منبع: ساختهی محقق)
۱ـ۷ـ فرضیات تحقیق
فرضیه اول: بین ارزش ویژه برند و ایجاد تصویر ذهنی برند مشتریان بانک پارسیان رابطهی معناداری وجود دارد.
فرضیه دوم: بین ارزش ویژه برند و رضایت مشتریان بانک پارسیان رابطهی معناداری وجود دارد.
فرضیه سوم: بین ارزش ویژه برند و اعتماد به برند مشتریان بانک پارسیان رابطهی معناداری وجود دارد.
فرضیه چهارم: بین رضایت و وفاداری مشتریان بانک پارسیان رابطهی معناداری وجود دارد.
فرضیه پنجم: بین اعتماد به برند و وفاداری مشتریان بانک پارسیان رابطهی معناداری وجود دارد.
فرضیه ششم: بین تصویر ذهنی برند و وفاداری مشتریان بانک پارسیان رابطهی معناداری وجود دارد.
فرضیه هفتم: بین تصویر ذهنی برند و رضایت مشتریان بانک پارسیان رابطهی معناداری وجود دارد.
۱ـ۸ـ متغیرهای تحقیق
متغیر مستقل: ارزش ویژهی برند
متغیرهای میانجی: تصویر ذهنی از برند، رضایت مشتریان، اعتماد به برند
متغیر وابسته: وفاداری مشتریان
۱ـ۹ـ قلمرو تحقیق
قلمرو موضوعی: این تحقیق در حوزهی علم بازاریابی اجرا شده است.
قلمرو مکانی: حوزهی مکانی این تحقیق شعب بانک پارسیان در شهر تهران بوده است.
قلمرو زمانی: این تحقیق در نیمهی نخست سال ۱۳۹۴ اجرا شده است.
۱ـ۱۰ـ تعاریف واژهها و اصطلاحات تخصصی
وفاداری به نام تجاری: وفاداری به نام تجاری به معنی تکرار خرید است که دلیل این رفتار، فرآیندهای روانی میباشد. به عبارت دیگر، تکرار خرید صرفاً یک واکنش اختیار نیست، بلکه نتیجهی عوامل روانی، احساسی و هنجاری میباشد (مِلر و همکارانش، ۲۰۰۶: ۴۴۵).
رضایتمندی مشتری: در رابطه با مفهوم رضایتمندی مشتری تعاریف مختلفی از سوی نظریه پردازان بازاریابی ارائه شده است. فلیپ کاتلر رضایتمندی مشتری را به عنوان درجهای که عملکرد واقعی یک شرکت انتظارات مشتری را برآورده کند، تعریف میکند. به نظر کاتلر اگر عملکرد شرکت انتظارات مشتری را برآورده کند مشتری احساس رضایت و در غیر این صورت احساس نارضایتی میکند (دیو اندری و دلخواه، ۱۳۸۴).
اعتماد مشتریان: پذیرش و تأیید و یا ابزاری که منجر به کاهش پیچیدگی میگردد (مارش[۱۵]، ۱۹۹۴). در تعریف دیگری، اعتماد به عنوان یک نگرش، همانند انتظارات و یا اطمینان فرد است که مستقیماً در راستای یک موضوع خاص میباشد (چن، ۲۰۰۷).
ارزش ویژهی برند: مجموعهای از داراییها و بدهیهای مربوط به نام و نشان تجاری، که از ارزشی که توسط محصول یا خدمات شرکت ارائه میشود، جمع یا کسر میگردد (آکر، ۱۹۹۱).
تصویر ذهنی برند: تصویری از برند که در اذهان مشتریان شکل گرفته و باعث تمایل و یا عدم تمایل آنان به خرید یا عدم خرید آنان به محصول یا خدمتی خاص میشود (کاتلر، ۱۳۸۵).
فصل دوم: ادبیات و پیشینه تحقیق
۲ـ۱ـ مقدمه
در بسیاری از کشورها امروزه نامهای تجاری در زمره اصلی ترین سرمایههای سازمانی به شمار میآید و بههمین جهت مدیریت نامهای تجاری یکی از جایگاههای مدیریتی در ساختار سازمان های امروزی بوده و تحت حمایت مدیریت ارشد است. برندهای قدرتمند، برندهایی هستند که سعی در ارائه هر چه دقیق تر مطلوبیتهای فعلی و آینده مشتری دارند. آنها بهترین هستند چون ادراک مشتریان آنها را بهترین میداند. در مقابل به علت عدم شناخت و تجربه مشتریان از برندهای ضعیف و یا در شرایط نامساعدتر، تجربه تلخ مشتریان از ایشان مخاطرات وسیعتری در بازار دارند. بازاریابی در سیر تکاملی خود در مرحلهای قرار دارد که بازاریابان تنها در اندیشه یافتن مشتریان جدید نیستند، بلکه امروزه هدف از بازاریابی، مدیریت تقاضا از طریق رشد دادن و سوق دادن مشتریان تا حد بلوغ در نردبان وفاداری به سازمانها است. (رابینز، ۱۳۷۸)
۲ـ۲ـ وفاداری مشتری
امروزه وفاداری مشتری به عنوان یک عامل بارز در موفقیت کسب و کار یک شرکت شناخته شدهاست (عسکرپور، ۱۳۸۶) اوج وفاداری اصطلاحی است که قدما آن را “اعتماد بدون دلیل “یا عملی که عواقب آن مشخص نیست مینامند. محققین دریافتند که ۵ در صد افزایش در حفظ مشتریان، ۲۵ تا ۱۲۵ درصد سود شرکت را افزایش میدهد. لذا امروزه بازاریابان در جستجوی اطلاعاتی هستند که به گونهای مشتریانشان را وفادار سازند (همان منبع).
تحقیقات بسیاری نشان دادهاند رضایتمندی کلید نهایی موفقیت و سود آوری نیست. تحقیقاتی که ریچهلد و ساسر[۱۶] (۱۹۹۰) انجام دادهاند نشان دادهاست که مشکل رضایتمندی مشتریان آنست که ۶۵ تا ۸۵ در صد از کسانی که بیان کردهاند راضی یا خیلی راضی اند به دلایلی دیگربرای خرید مجدد محصولات مراجعه نکردهاند و ۴۰ درصد از این افراد از محصولات سایر رقباء نیز استفاده میکردهاند.وفاداری به یک تعهد قوی برای خرید یک محصول یا یک خدمت برتر در آینده اطلاق میشود به طوریکه همان مارک یا محصول علی رغم تاثیرات و تلاش های بازاریابی بالقوه رقباء خریداری گردد (کارولین[۱۷]، ۲۰۰۲). سازمانها ملزم هستند تا فراتر از ارضای نیازهای مشتریان انتظارات آنها را نیز تامین کرده کانون توجه خود را از ارضای صرف مشتری به ایجاد وفاداری و اعتماد به برند از طریق ایجاد ارتباطی بلند مدت، دو جانبه و سودآور برای هر دو طرف معطوف کنند.(الهی و حیدری، ۱۳۸۴).
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
صاحبنظران دانش بازاریابی مزایای زیادی را برای وفاداری برشمردهاند که برخی از بارز ترین آنها عبارتند از:
-
- کاهش هزینه های جذب مشتریان جدید
-
- کاهش حساسیت مشتریان به تغییرات و قیمتها
-
- منافع حاصل از ارزش طول عمر مشتری (حاصل از فروش رو به بالا و تقاطعی)۱
-
- عملکرد مثبت از طریق افزایش قدرت پیش بینی
-
- افزایش موانع برای ورود رقبای جدید) عسگرپور، ۱۳۸۶)
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1401-04-05] [ 09:17:00 ب.ظ ]
|