فایل شماره 5341 |
شکل ۳‑۱- چهار حوزه مدیریت ریسک زنجیره تأمین
با توجه به ادبیات و موضوع پژوهش مدیریت ریسک در حوزه “انتخاب تأمین کننده در زنجیره تأمین” پیگیری می شود و به موازات آن با توجه به اینکه ریسکهای محیطی بر هر سه قسمت زنجیره تأمین از جمله “ریسک تأمین” تأثیرگذار است، بنابراین مدیریت ریسکهای محیطی نیز لحاظ میگردد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
با توجه به فصل دو پژوهش، ریسک زنجیره تأمین از نقطهنظر انتخاب تأمینکننده، به دو قسمت مجزا تقسیم میگردد. قسمت اول ریسک محیطی است که خود به چهار زیر شاخه” اقتصادی، سیاسی، فرهنگی/ اجتماعی و بلایای طبیعی” تقسیم میگردد.
در قسمت دوم عوامل مؤثر بر انتخاب تأمینکننده برتر مدنظر قرار میگیرد که خود شامل هشت شاخه مجزاست: کیفیت، مسائل زیست محیطی، انعطاف پذیری، تحویل، تکنولوژی تأمین کننده، سیستمهای ارتباطی و فناوری اطلاعات، هزینه محصول و سابقه تأمین کننده
شکل ۳‑۲- عوامل مؤثر در مدیریت ریسک زنجیره تأمین از نقطه نظر ریسکهای محیطی
شکل ۳‑۳-عوامل مؤثر در مدیریت ریسک زنجیره تأمین از نقطه نظر انتخاب تأمین کننده
۳-۲-۲- فرضیه ها/سؤالات
با توجه به نوع پژوهش که اکتشافی میباشد، بیان فرضیه مفهومی ندارد.
اهداف اصلی:
ارائه مدلی به منظور انتخاب تأمین کنندگان در صنعت داروسازی کشور
تعیین و احصا ریسکهای زنجیره تأمین
اهداف فرعی:
تعیین عوامل مؤثر بر انتخاب تأمینکنندگان
اولویت بندی عوامل مؤثر بر انتخاب تأمینکنندگان
شناسایی ریسکهای زنجیره تأمین
سؤالات پژوهش:
عوامل مؤثر برانتخاب تأمینکنندگان در صنعت داروسازی کشور کدامند؟
در زنجیره تأمین چه ریسکهایی وجود دارد؟
الگوریتم مناسب برای شناسایی ریسکهای موجود در زنجیره تأمین چیست؟
۳-۲-۳- روش پژوهش
از آن جا که پژوهش حاضر در پی درک عوامل مؤثر بر زنجیره تأمین دارویی کشور است، نوع این پژوهش از نظر هدف کاربردی و توسعه ای و از نظر اجرا توصیفی می باشد.
از لحاظ روش، پژوهش رابطه ای و همبستگی است. در این پژوهش ۴ گام اصلی وجود دارد :
به بررسی ادبیات موضوع، مدلها و عوامل موجود در زمینه زنجیره تأمین، ریسکهای موجود در زنجیره و سایر موارد مرتبط با موضوع برای شناسایی فضای تئوریکی پرداخته می شود.
با بهره گرفتن از ادبیات موضوع و نظرات خبرگان به دنبال ایجاد چارچوب بومیشده برای شرکتهای داروسازی کشور است. ابتدا چارچوبی اولیه طراحیشده، پس از مصاحبه سازمانیافته با خبرگان دانشگاهی و صنعت، و بررسی مؤلفه ها و ابعاد پیشنهادی، چارچوب اصلاح میگردد و گروه بندی شاخص ها، مؤلفه ها و ابعاد به گونه ای ایجاد میگردد که بیانگر عوامل مؤثر بر ریسک زنجیره تأمین از نقطهنظر انتخاب تأمین کنندگان است. صحت و اعتبار چارچوب، ابعاد، مؤلفه ها و شاخص ها با بهره گرفتن از پرسشنامه خبرگان سنجیده می شود.
پس از نهایی شدن شاخص ها بر اساس گام دوم، برای تحلیل بیشتر به کمک داده های تجربی در کارخانههای داروسازی، با بهره گرفتن از پرسشنامه از طریق روشهای آماری، چارچوبی جهت ارزیابی ریسکهای مؤثر بر انتخاب تأمینکنندگان در کارخانههای زیرمجموع هولدینگ داروسازی داروپخش و البرز دارو و پارس دارو ارائه میگردد. به منظور بررسی ریسکهای موجود در زنجیره تأمین دارو از نرم افزار SPSS استفاده شده است.
جهت الویتبندی ریسکها از الگوریتم MADM استفاده می شود که با توجه به نوع مسأله و تعداد فاکتورها و دیگر مسائل موجود در این پژوهش تکنیک تاپسیس فازی انتخاب میگردد.
۳-۳- جامعه آماری و نمونه
صنعت دارویی کشور به عنوان جامعه آماری در این پژوهش مطرح است. در نمونه گیری، پرسشنامه ها از سه هولدینگ بزرگ دارویی کشور – داروپخش، البرز دارو و پارس دارو- جمعآوری و مورد ارزیابی قرار میگیرند.
علت انتخاب این سه هولدینگ به عنوان نمونه آماری به شرح زیر است:
در کشور، چهار هولدینگ دارویی تولیدکننده وجود دارد که مدیریت بیش از ۷۵% صنعت تولید داروی کشور را در اختیار دارند و عبارتند از گروه دارویی تأمین(TPICO ) مشتمل بر گروه داروپخش و گروه پارس دارو، گروه شفا، گروه البرز و گروهHITT . در این پژوهش سه گروه دارویی داروپخش، پارس دارو و البرز را که مجموعاً در حدود ۶۵% سهم بازار دارویی کشور را شامل میشوند مورد بررسی قرار میگیرد که نمونه قابل توجهی در صنعت داروی کشور محسوب می شود. سهم بازار هر یک از این گروه ها در تولید و توزیع دارو به شرح زیر خواهد بود.
جدول ۳‑۱- سهم بازار هولدینگ های مورد مطالعه
هولدینگ
سهم بازار تولید
سهم بازار توزیع
داروپخش
۲۲٫۹۰
۳۰٫۶۵
البرز
۱۵٫۸۶
۲۱٫۴۷
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1401-04-05] [ 08:35:00 ب.ظ ]
|