فایل شماره 5986 |
شناسایی و تجزیه و تحلیل کیفی ریسک؛ استفاده از یک لیست اولیتبندی شده از ریسکهای شناساییشده این اطمینان را میدهد که فرایند تجزیه و تحلیل کمّی ریسک، همه ریسکهای مهم را برای تعیین اثر کمّی آنها در نظر گرفته است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
مدل مناسبی از پروژه؛ با توجه به ماهیت پروژه باید مدل مناسبی به عنوان مبنا برای تجزیه و تحلیل کمّی ریسک مورد استفاده قرار گیرد .
تعهد به جمعآوری داده های با کیفیت بالا؛ معمولاً اطلاعات با کیفیت ریسک موجود نیست و از طریق مصاحبه، کارگروهی و با بهره گیری از متخصصان جمعآوری می شود. جمعآوری داده های ریسک علاوه بر حمایت مدیریت نیازمند منابع و هزینه می باشد.
داده های نا اُریب؛ موفقیت در جمعآوری داده های ریسک نیارمند آن است که حالتهای ایجاد اُریبی راکه عمدتاً شناختی انگیزشی هستند، شناسایی کرده و از منابع نااُریب برای جمعآوری داده استفاده نمود.
منتج شدن ریسک کلی پروژه از ریسک های منفرد؛ فرایند انجام تجزیه و تحلیل کمّی ریسک براساس یک متدولوژی است که ریسک کلی پروژه را بر اساس ریسکهای منفرد تعیین می کنند.
ارتباط بین ریسکها در تجزیه و تحلیل کمّی ریسک
باید به امکان وجود ارتباط میان ریسکهای منفرد در پروژه و همچنین همبستگی میان آنها توجه نمود. برای نمایش این ارتباطها میتوان از لیست ریسکها برای لیستکردن ریسکها با علل ریشهای آنها و اتصال آنها به یکدیگر استفاده نمود.
تکنیکهای تحلیل کمّی ریسک
به منظور تحلیل کمّی ریسکها، تکنیکهای مختلفی وجود دارد که عبارتند از : (سبزهپور، ۱۳۸۹)
تحلیل فراوانی برای محاسبه احتمال وقوع ریسک
تحلیل ارزش پولی مورد انتظار[۸۰]
استفاده از آنالیز درخت تصمیم[۸۱]
استفاده از آنالیز شبکه های پرت و گرت
استفاده از شبیه سازی و تحلیل حساسیت
تعیین موقعیت درماتریس احتمال و شدت تاثیر
قضاوت خبرگان
تحلیل فراوانی برای محاسبه احتمال وقوع ریسک
چنانچه اطلاعات گذشته در مورد پروژه ها یا زیر پروژه های مشابه وجود داشته باشد میتوان از این روش برای محاسبه احتمال وقوع ریسکها استفاده نمود. مقدار احتمال هر ریسک از تقسیم فراوانی بر مجموع بهدست می آید. (سبزهپور، ۱۳۸۹)
تحلیل ارزش پولی مورد انتظار (EMV)
چنانچه بتوان شدت اثر ریسک را بر حسب هزینه تخمین زد، آنگاه با داشتن احتمال وقوع، ارزش انتظاری یا امید ریاضی هر ریسک به راحتی از ضرب احتمال وقوع در خسارت ناشی از تاثیر ریسک قابل محاسبه است. سپس ریسکهایی که دارای امید ریاضی یا خسارت مورد انتظار بالاتر هستند، رتبه بالاتری خواهند گرفت. (روزبهی و جدا، ۱۳۸۸)
استفاده از آنالیز درخت تصمیم
چنانچه ریسکها وابسته یا منوط به هم باشند، امید ریاضی ارزش پولی آنها را میتوان از طریق درخت تصمیم گیری محاسبه نمود. اعداد نوشته شده روی هر شاخه، بیانگر احتمال وقوع آن شاخه میباشد. از ضرب احتمالات شاخه های منتهی به یک شاخه نهایی، احتمال وقوع آن شاخه محاسبه میگردد. (الوانی، ۱۳۸۷)
مزیت درخت تصمیم این است که علاوه بر تعیین احتمال و ارزش انتظاری هر یک از ریسکهای جزئی، ارزش انتظاری سود یا خسارت کل پروژه نیز قابل محاسبه خواهد بود. شایان ذکر است که تصمیم نهایی در روش درخت تصمیم گیری لازم نیست بر اساس امید ریاضی باشد، بلکه با توجه به ریسکپذیر بودن یا ریسکگریز بودن تصمیمگیرنده ممکن است معیارهای دیگری مدنظر قرار گیرد. (روزبهی و جدا، ۱۳۸۸)
استفاده از آنالیز شبکه های پرت و گرت
چنانچه هدف بررسی ریسک عوامل زمان و هزینه باشد، یکی از بهترین راه ها استفاده از شبکه های پرت و گرت می باشد. در شبکه های پرت تخمین زمان و هزینه بر اساس تخمین سه نقطه ای و استفاده از تابع توزیع تقریبی بتا میباشد. در شبکه های گرت علاوه بر اینکه توزیع زمان و هزینه فعالیتها انواع حالات توابع چگالی احتمال را می تواند داشته باشد، وجود شاخه های احتمالی نیز مجاز است. (سبزهپور، ۱۳۸۹)
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1401-04-05] [ 10:35:00 ب.ظ ]
|