فایل شماره 5703 |
پژوهش پیمایشی برای بررسی توزیع ویژگیهای یک جامعه آماری به کار می رود. این نوع پژوهش برای پاسخ دادن به پرسشهایی مانند اینکه “ماهیت شرایط موجود چگونه است؟”، “چه رابطه ای میان رویدادها وجود دارد؟ “و وضعیت موجود چگونه است؟” به کار گرفته میشود.
با توجه به اینکه این پژوهش به منظور بررسی و توصیف میزان و نوع استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در برنامه درسی معلمان مدارس متوسطه در شهر بابل است، داده های بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.
جامعه، نمونه و روش نمونهگیری
پژوهش حاضر، شامل دو جامعه آماری است. جامعه اول مورد بررسی شامل کلیه معلمان مدارس متوسطه دولتی شهر بابل در سه رشته علوم انسانی، تجربی، ریاضی فیزیک ، در سه پایه اول، دوم و سوم میباشد. که شامل ۶۲ مدرسه و ۵۷۸ معلم است. جامعه دوم شامل دانشآموزان مدارس متوسطه برای بدست آوردن عملکرد تحصیلی آنها در سال تحصیلی ۸۸-۸۷ است. هدف از دستیابی به عملکرد تحصیلی بررسی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات بر عملکرد تحصیلی آنان است. جامعه دانش آموزان شامل سه رشته علوم انسانی، تجربی، ریاضی فیزیک، در سه پایه اول، دوم و سوم در مدارس متوسطه بوده اند.
در این تحقیق مدارس غیر انتفاعی و غیر دولتی و بزرگسالان خذف شدند و نمونه آماری تنها از میان مدارس دولتی انتخاب شده اند.
نمونه آماری معلمان
برای تعیین نمونه مورد نیاز با توجه به روش تعیین حجم نمونه در پژوهشهای غیرآزمایشی، تعداد نمونه مورد نیاز با بهره گرفتن از فرمول زیر بدست میآید:
که در آن
: مقدار متغیر متناظر با سطح اطمینان a – 1
: واریانس متغیر مورد مطالعه
: اشتباه مجاز اندازهگیری
در این پژوهش، ۹۶/۱ = و ۲۵/۰ = و ۰۷ /۰ = منظور شده است که با توجه به موارد فوق حداقل نمونه مورد نیاز اینگونه قابل محاسبه میباشد:
برای نظم بیشتر در پژوهش و اطمینان از اینکه از هر رشته تدریس، یک معلم در این مدارس به پرسشنامه ها پاسخ خواهند داد تعداد نمونه به ۲۷۰ معلم افزایش یافت. علت اینکه ۱۵ رشته درسی انتخاب شد، این بود که بعضی از دروس مثل ریاضی، هندسه، حسابان معلمان مشترک داشتند.
جدول ۳-۲ رشته تدریس، تعداد مدارس و تعدادمعلمان
شته تدریس
تعداد مدرسه
تعداد معلم
دین و زندگی
۱۸
۱۵
تاریخ
۱۸
۱۵
جغرافیا
۱۸
۱۵
جامعه شناسی
۱۸
۱۵
عربی
۱۸
۱۵
ادبیات
۱۸
۱۵
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1401-04-05] [ 09:01:00 ب.ظ ]
|