۱۲۴۰۰

۱۲۴۰۰

۱۲۴۰۰

۱۱۸۰۰

۱۱۸۰۰

۱۱۸۰۰

۱۱۸۰۰

۱۱۸۰۰

۱۱۸۰۰

همانطور که در جدول مذکور ملاحظه می گردد ، استعداد نیروهای ارتش قطر از سال ۲۰۰۸ تا کنون ثابت بوده است .
بر اساس قانون مصوب دولت قطر ، از سال ۲۰۱۳ خدمت سربازی برای کلیه مردان در سنین بین ۱۸ تا ۳۵ سال اجباری شده و افراد تحصیل کرده بایستی به مدت سه ماه و سایر افراد به مدت چهار ماه در نیروهای مسلح این کشور خدمت نمایند ( ۲۰۱۳ ، The national )

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

۵-۳ بودجه نظامی قطر
کشور قطر علی رغم برخورداری از نیروهای مسلح کوچک ، دارای بودجه و هزینه های قابل توجهی در بخش نظامی می باشد . بر اساس برآورد بعمل آمده توسط موسسه جینز، قطر از سال ۲۰۰۰ الی ۲۰۰۴ میلادی بطور میانگین حدود ۵/۳۲ درصد از هزینه های خود را صرف امور نظامی و امنیتی نموده است که پس از کشورهای عمان و بحرین ، سومین کشور جهان عرب بدین لحاظ محسوب می گردد . در حال حاضر قطر یکی از بازارهای تسلیحاتی بزرگ کشورهای غربی بویژه آمریکا ، فرانسه و انگلستان در منطقه خلیج فارس می باشد و حدود ۸۰ درصد از واردات تجهیزات نظامی این کشور از فرانسه صورت
می پذیرد (۲۰۱۲- csis)
قطر در سال ۲۰۱۰ میلادی با صرف مبلغ حدود ۰۰۰/۰۰۰/۹۱۳/۱ میلیارد دلار حدود ۵/۱ درصد از کل تولید ناخالص ملی خود را صرف بودجه نظامی نموده است . در جدول ذیل بودجه نظامی قطر از سال ۲۰۰۳ الی ۲۰۱۰ مورد بررسی قرار گرفته است .
جدول ۵۹ بودجه نظامی قطر از سال ۲۰۰۳ الی ۲۰۱۲ ( میلیارد دلار )

۲۰۰۳

۲۰۰۴

۲۰۰۵

۲۰۰۶

۲۰۰۷

۲۰۰۸

۲۰۰۹

۲۰۱۰

۲۰۱۱

۲۰۱۲

قطر

۲۶۳/۱

۱۶۴/۱

۲۲۹/۱

۳۲۰/۱

۷۰۰/۱

۱۹۳/۲

۹۳۸/۱

۹۱۳/۱

؟

؟

در نمودار ذیل نیز میزان بودجه نظامی قطر و درصد آن نسبت به تولید ناخالص ملی این کشور شخص گردیده است (۲۰۱۴،militarybudge)
نمودار ۵ بودجه نظامی قطر از سال ۲۰۰۱ الی ۲۰۱۲
۵-۴ نیروی زمینی قطر
بودجه نظامی قطر از سال ۲۰۰۱ الی ۲۰۱۲- برگرفته از سایت militarybudget
نیروی زمینی قطر از جمله نیروهای زمینی کوچک منطقه خلیج فارس محسوب می گردد که در مجموع دارای ۸۵۰۰ نیرو می باشد که بخش قابل توجهی از این نیروها نیز از اتباع سایر کشورها تشکیل گردیده اند . علی رغم تعداد محدود پرسنل نیروی زمینی قطر ، این نیرو دارای کیفیت مناسبی بوده و از سطح آموزش و آمادگی رزمی قابل توجهی برخوردار می باشد ( ۲۰۱۴ ، CSIS) .
ستاد فرماندهی نیروی زمینی پادشاهی قطر در شهر دوحه پایتخت این کشور واقع شده و در حال حاضر (۲۰۱۵) «سرلشکر علی المدید » فرمانده نیروی زمینی این کشور می باشد .
۵-۴-۱ ساختار سازمانی نیروی زمینی قطر
ساختار سازمانی نیروی زمینی قطر یک ساختار غربی است که بر مبنای تیپ و گردان مستقل سازماندهی شده است . بر این اساس نیروی زمینی قطر دارای یک تیپ مستقل زرهی ( متشکل از یک گردان زرهی ، یک گردان مکانیزه و یک گردان توپخانه ) ، یک تیپ مستقل گارد پادشاهی ( متشکل از سه گردان پیاده ) ، چهار گردان مستقل مکانیزه ، یک گردان مستقل نیرو مخصوص و دو گردان مستقل توپخانه می باشد .

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...