" مقاله های علمی- دانشگاهی | ۱-۴-۲:اهداف کاربردی تحقیق – 4 " |
“
در این پژوهش ،توانایی مدیران در به کارگیری واستفاده بهینه ازمنابع، مورد بررسی قرار میگیرد.هرچه این منابع وامکانات بیشتر و بهتر باشد و راحت تر در اختیار مدیر قرار گیرد، مدیرتوان کمتری جهت حصول به نتیجه مطلوب نیاز دارد.برعکس باکمبود امکانات ومنابع، مدیر می بایست راه دشوارتری را طی نموده وملزم به استفاده از توان بیشتری است. یک مدیر توانمند، بسته به نوع وظایف وفعالیتهایی که انجام میدهد ویا از او انتظار می رود ،می بایست به پرورش خود بپردازد تا بتواند تصمیمی درست وتا حد امکان دقیق و با در نظر گرفتن شرایط موجود اتخاذ کند، به طوری که در دراز مدت پاسخگوی نیازهای سازمان بوده و در تحقق اهداف آن موثر باشد..توانایی مدیریت در افراد مختلف متفاوت است وهمین امر باعث به وجود آمدن دو دسته مدیران توانمند وضعیف میگردد. در برخورد با چالش ضعف، مدیر در گام اول شروع به شناسایی هر چه دقیق تر تواناییهای خود میکند و در صورت وجود هر گونه کاستی به پرورش آن می پردازد. اینکه یک مجموعه یاسازمان تا چه حد در رسیدن به اهداف خود موفق است، بستگی مستقیم به توان مدیران آن دارد. هرچه مدیر از توان بیشتری در برخورد بامسائل ومشکلات سازمان برخوردارباشد، آن سازمان موفق تر وهرچه این توان کمتر باشد،سازمان ناموفق تر بوده و در دستیابی به اهداف کوتاه مدت و دراز مدت خود دچار مشکل خواهد شد.البته توانایی مدیریت به عواملی ازقبیل تفویض اختیار وپشتوانه قدرت نیز، بستگی دارد.چرا که بدون این دو مهم ،با توجه به کاهش حیطه اختیارات وقدرت تصمیم گیری، مدیر قادر به ارائه راهکارهای سریع ومطلوب نخواهد بود.(رضائیان،۱۳۸۳).
در این پژوهش نشان میدهیم که اهرم ومهارتهای مدیریتی درارزیابی سهام مورد توجه قرارمیگیرد.اندازه گیری شاخص های مدیریتی راتوسعه میدهیم وتوضیح میدهیم که چگونه اهرم ومهارتهای مدیریتی بابازده حقوق صاحبان سهام ارتباط دارد.
۱-۳٫ضرورت انجام پژوهش
تامین مالی ازجمله مهمترین مباحث بحث برانگیزدرمدیریت مالی و حسابداری است که موجب تحقیقات گسترده ای در حوزه ی امورمالی و حسابداری شده است.علیرغم گستردگی روش های تامین مالی،مدیران باید از مهارتهای لازم، جهت اتخاب صحیح شیوه های تامین مالی واثربکارگیری هریک از آن ها برعملکرد،سودآوری وبازده آتی حقوق صاحبان سهام شرکتها آگاه باشند.ازاین رو اهمیت توسعه مهارتهای مدیریتی مدیران ،بدان سبب است که مدیران ارشد ،رکن اساسی شرکتها دردستیابی به اهداف ازپیش تعیین شده وجذب سرمایه گذاران هستند.علیرغم اینکه تحقیقات گوناگونی در زمینه تامین مالی وتاثیر آن بربازدهی حقوق صاحبان سهام صورت گرفته است؛در زمینه تاثیر مهارتهای مدیریتی واهرم مالی بربازده حقوق صاحبان سهام تاکنون تحقیقی انجام نشده است.یافته های این تحقیق علاوه بر پرکردن خلأ تحقیقاتی در این زمینه، برای مدیران وسرمایه گذاران مفید میباشد.
ا-۴٫اهداف پژوهش
۱-۴-۱:هدف اصلی این تحقیق ،بررسی رابطه بین مهارتهای مدیریتی واهرم مالی بابازده حقوق صاحبان سهام در شرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران است.بر اساس هدف کلی مذکور،اهداف زیردرطول تحقیق پیگیری میشوند:
۱٫بررسی رابطه بین مهارتهای مدیریتی وبازده حقوق صاحبان سهام ، در شرکتهای پذیرفته شده دربورس تهران.
۲٫بررسی رابطه ی بین اهرم مالی وبازده حقوق صاحبان سهام ،در شرکتهای پذیرفته شده دربورس تهران.
۱-۴-۲:اهداف کاربردی تحقیق
۱٫ازجمله اهداف کاربردی این تحقیق کمک به سرمایه گذاران درسهام شرکتها به منظور آشنایی بامعیارهای مناسب درموردارزیابی قدرت بازدهی شرکت.
۲٫مدیران شرکتها، به جهت آشنایی باعوامل تاثیرگذاروتکنیکهای مناسب جهت جذب سرمایه گذاران.
۳٫فعالان وسرمایه گذاران دربورس اوراق بهادار.
۴٫دانشجویان ومحققان رشتههای مالی و حسابداری.
۱-۵٫سوالات پژوهش
-
- آیا بین مهارتهای مدیریتی و بازده حقوق صاحبان سهام ، ارتباط معنی داری وجود دارد؟
- آیا بین اهرم مالی وبازده حقوق صاحبان سهام ، ارتباط معنی داری وجود دارد؟
برای پاسخ به این دوسوال،ازسطح تحصیلات وتوانایی مدیر،به عنوان “شاخص های مهارت های مدیریتی” واز نسبت بدهی کل به دارایی کل واز نسبت بدهی بلند مدت به دارایی کل ،به عنوان “شاخص اهرم مالی”استفاده شده است.
۱-۶٫فرضیه های پژوهش
فرضیه اصلی اول: بین مهارت های مدیریتی وبازده حقوق صاحبان سهام ارتباط معنی داری وجود دارد.
فرضیه فرعی ۱-۱:بین توانایی مدیر وبازده حقوق صاحبان سهام ارتباط معنی داری وجود دارد.
فرضیه فرعی ۱-۲:بین سطح تحصیلات مدیر وبازده حقوق صاحبان سهام ارتباط معنی داری وجود دارد.
فرضیه اصلی دوم:بین اهرم مالی وبازده حقوق صاحبان سهام ارتباط معنی داری وجود دارد.
فرضیه فرعی ۲-۱:بین نسبت کل بدهی به کل دارایی وبازده حقوق صاحبان سهام ارتباط معنی داری وجود دارد.
فرضیه فرعی ۲-۲:بین نسبت بدهی بلند مدت به کل دارایی وبازده حقوق صاحبان سهام ارتباط معنی داری وجود دارد.
۱-۷٫روش پژوهش
تحقیق حاضر ازنظر طبقه بندی بر مبنای هدف،ازنوع تحقیقات کاربردی وپس رویدادی میباشد.ازنظر روش و ماهیت تحقیق ، ازنوع توصیفی وهمبستگی است.در این پژوهش با بهره گرفتن از اطلاعات تاریخی شرکتها به بررسی روابط بین متغیرها، با بهره گرفتن از مدل رگرسیون خطی و داده های ترکیبی پرداخته می شود.روش جمع آوری اطلاعات روش کتابخانه ای ومیدانی است.
جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه شرکتهای پذیرفته شده دربورس تهران درقلمرو زمانی ۵ساله (۱۳۸۸تا۱۳۹۲)میباشد، انتخاب نمونه بادر نظرگرفتن معیارهای زیر است:
۱٫به منظور قابل مقایسه بودن اطلاعات ،پایان دوره ی مالی آن ها منتهی به ۲۹اسفند باشد.
۲٫به منظور همگن بودن اطلاعات،فعالیت آن ها تولیدی باشد.
۳٫حقوق صاحبان سهام شرکتها منفی نباشد.
۴٫اطلاعات مالی شرکتها در دوره ی مورد مطالعه در دسترس باشدوتغییر سال مالی نداشته باشد.سطح تحصیلات مدیر نیز،دردسترس باشد.
در نتیجه روش نمونه گیری حذف سیستماتیک می باشدوشرکت هایی که شرایط مذکور راندارند ازنمونه آماری حذف میشوند.
۱-۸٫متغیرهای پژوهش
متغیرهای مستقل:در این پژوهش ،متغیرمستقل مهارتهای مدیریتی واهرم مالی میباشد، که از سطح تحصیلات وتوانایی مدیران ،به عنوان شاخص مهارتهای مدیریتی واز نسبت کل بدهی به دارایی کل ونسبت بدهی بلند مدت به دارایی کل، به عنوان شاخص اهرم مالی در نظر گرفته می شود.
“
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1401-09-20] [ 06:44:00 ق.ظ ]
|